Boken Konsten att bli äldre

2021

BOKRELEASE på Gotland av Konsten att bli äldre.

Kan ses på youtube https://www.youtube.com/watch?v=Chd0kWF6oFU

Välkommen

Boken ”Konsten att bli äldre”.

Mitt i livet träder vi in i ett gränsland. Vi börjar märka att vi åldras. Ofta talar vi om åldrandet som någonting negativt och svårt. Tiden som återstår börjar bli begränsad och vår vardag förändras. Vi kanske inte ska vara så rädda för den förändringen.

Boken ”Konsten att bli äldre” är skriven ur ett psykologiskt och existentiellt perspektiv. Det är en tankeväckande och hoppingivande bok som ger perspektiv och utmanar synen på åldrandet.  Boken ’är personligt skriven, där livsfrågorna får en framträdande roll.

Du kan beställa boken genom att använda formuläret nedan!

Några utdrag från boken

Med den tredje åldern förändras perspektivet vad gäller tidslinjen för livet. Det blir inte längre så intressant att betrakta hur många år man levt utan en väsentligare fråga blir hur många år som är kvar att leva och vad ska jag göra med resten av mitt liv?

Tomheten är en del av förändringen, den tillhör oss som människor och är inte farlig. En ny chans ges till att bestämma oss för vilka vi vill vara. Tomheten vi känner kan nu fyllas ut inifrån. Vi har tidigare i våra liv arbetat upp en förmåga att fylla ut tomheten med uppgifter, måsten och struktur. Nu får vi möjlighet att vila i stillhet utan yttre krav och utan att veta vart vi är på väg.

Det är mitt i livet vi bör granska och sortera drömmar för att sedan släppa taget om dem som vi inte kan realisera och välkomna dem som väntar på att bli levda!

Åldrandet är inte ett hot – det är en möjlighet till utveckling och mognad.

konsten att bli äldre

Ja, jag vill förhandsbeställa boken Konsten att bli äldre!

Pris: 160,- exkl. frakt

Fyll i nedanstående formulär så kontaktar jag dig med betalningsinformation.

”Nanne Hessels finstämda och personliga skildring inspirerar att se närmare på sig själv och hur man vill leva sitt liv framöver.  Handfasta råd varvas med existentiella funderingar. Boken innehåller dessutom en rikedom av referenser. Det blir till en helhet som ger god  hjälp att gå sitt åldrande till mötes.”

Patricia Tudor Sandahl, författare och psykoterapeut.

”Boken handlar om att hitta ’sitt’ förhållande till åldrandet och tillvänjning till döden. Att under återstående del av livet, särskilt fundera över hur och på vilket sätt livet ska levas. Att tredje åldern är en tid för eftertanke, reflektion, städning, utveckling och att tona in på det som är viktigt, den återstående tiden av livet.”

Hans Mattsson, samtalsterapeut och författare.

”Vill du veta vad åldrande är? Vill du lära dig om att må bra i ditt åldrande? Då är det här en bok för dig.”

Barbro Wadensten, docent i vårdvetenskap vid Uppsala universitet.